Téli készülődések a Sírégióban

telikeszulodes2016Úgy tűnik idén a sízőkkel tart az időjárás. Már november utolsó hetében országszerte beálltak a fagyok. Ezt igyekeznek kihasználni a sípályák működtetői. Így van ez a Hargita-sírégiót alkotó pályákon is.

A hóágyúk már teszik dolgukat, a Bogdánon 40 cm-es mesterséges hó borítja a pályát, és erre most javából hull az égi áldás. A Lobogónál ugyan nem sokat havazott, de az ágyúk itt is dübörögnek. A Havas Bucsinon nincsen hóágyú, de ez lévén a megye „leghavasabb” helye, már hullott 30 cm természetes hó, és a pálya meg is van taposva. Sajnos a Veresvirágnál sem havazás, sem hideg nincs. A télelői készületek itt is megestek, most már csak a kedvező időjárást várják. Az időjósok a következő hétre jó hideggel bíztatnak, így minden esély megvan rá, hogy jövő hétvégén beinduljon az új síszezon a Hargita-sírégióban.

És még egy jó hír! A Régióban az árak nem nőnek a most következő idényben, csak a szolgáltatások színvonala emelkedik ☺. Jó sportolást, kellemes szórakozást kívánunk minden látogatónknak, és ne feledjék hívni a barátaikat, ismerőseiket sem!

Csíkszereda, 2016. december 3.