Szilveszteri előzetes a Hargita megyei sípályákról

IMG_6467A hidegek megérkeztek, a hóágyúk teljes gőzzel üzemelnek. A homoródfürdői Lobogó komplexumnál teljes a készültség. Ma, december 31.-én, indul a felvonó, így minden szilveszterező vendég megtalálhatja kedvenc szórakozását. Lehet sízni, lazítani a wellness-központban, és ha a pályán kívül nincs is hó, de lovashintón, parasztszekéren vagy akár lóháton kellemes sétát lehet tenni a környéken. És persze a komplexum konyhája mindent elővarázsol, mi „szem-szájnak ingere”.
Sajnos, mivel a gyergyócsomafalvi Veresvirág sípálya jóval nagyobb a Lobogónál, az idő rövidsége végett fizikai lehetetlenség Szilveszter előtt beindítani azt is.
A bucsini Havas illetve Bogdán pályákat megsegítette a hideg időjárás. Ezeken zavartalanul fog működni a sízés.

Megyénkben a szilveszteri ünnepek alatt a Hargita-sírégión kívül nagyszerűen lehet sízni a Madarasi Hargitán, Hargitafürdőn a Csipike pályán és Maroshévízen. Borszéken a felvonó működik, de csak a pálya alsó felén lehet csúszkálni, a felső rész még nincs teljesen behavazva.
Az ünnepekre viszont zárva maradnak a tusnádfürdői, gyímesfelsőloki, marosfői sípályák, Csíkszeredában a somlyói, tolvajosi és piricskei pályák, Hargitafürdőn a Miklós és a Kossuth, Gyergyócsomafalván a Snowpark.

Csíkszereda, 2015. december 31.