Megalakult a „Hargita sírégió”

kapuCsütörtökön, október 16.-án a projektben résztvevő négy sípálya ügyvezetője és a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás elnöke aláírta a „Hargita sírégió” alapszabályzatát, ezzel letéve egy modern síturizmus alapkövét Székelyföldön. A szóban forgó négy sípálya a homoródfürdői – Lobogó pálya, a gyergyócsomafalvi – Veresvirág pálya, illetve a Bucsin tetői – Havas Bucsin és Bogdán pályák.

A csíkcsicsói közbirtokosság tulajdonában lévő hargitafürdői – Kossuth és Miklós pályák, sajnos indulásból nincsenek benne a rendszerben, mert noha a beléptető kapuk már fel vannak szerelve, de a hóágyúrendszer még nincs beüzemelve, így nem garantált a pályák minőségének az a szintje, ami a többi résztvevő pályánál megvan. Ezért a vezetőtanács, egyébként nagyon is korrektül, úgy döntött, hogy egyelőre nem írják alá a csatlakozási jegyzőkönyvet. Reményeink szerint a síszezon kezdetéig viszont sikerül beüzemelni azt, és időben fognak tudni csatlakozni. Így a csíki zóna sem marad ki ebből a nagyszabású megvalósításból.
A hátramaradt lépés technikai vonatkozású, és viszonylag egyszerű. A rendszer beüzemelése gyakorlatilag már nem ütközik semmi akadályba. Sokakat valószínűleg leginkább a rendszerben alkalmazott árak érdekelnek. Ezeket már rögzítette a pályák szövetsége, így már most nyilvánosságra hozhatók.

  • kisgyerekeknek a felvonók használata 120 cm magasságig ingyenes (ez a magasság megfelel az 5-6 éves kornak)
  • nagy gyerekek 120 cm – 150 cm között 25%-os kedvezményben részesülnek (a 150 cm- es magasság megfelel az 14-15 éves kornak) – „gyerek jegy”
  • 65 év kor fölötti személyek 50%-os kedvezményben részesűlnek – „nyugdíjas jegy”. Ennek a bérletnek a kibocsájtása személyazonossági igazolvány alapján történik.
  • a NEM RENDELTETÉSÜK szerint használt bérletek MINDEN ESETBEN VISSZAVONÓDNAK

a.) pontrendszerben:

pontszám

ár (RON)

teljes ár

„gyerek”

„nyugdíjas”

400

220 (0,55 lej / pont)

165

110

200

130 (0,65 lej / pont)

98

65

150

110 (0,73 lej / pont)

83

55

100

80 (0,80 lej / pont)

60

40

 

  • esti sízéskor az egy felvonásra levett pontok száma megduplázódik
  • a pontos jegy átadható más személynek
  • a pontos jegyet egyszerre csak egy személy használhatja (két bemenet között el kell teljen a felvonó egyszeri felhúzási ideje)

b.) szezonbérlet:

ár (RON)

teljes ár

„gyerek”

„nyugdíjas”

650

490

325

  • a szezonbérlet az esti sízésre is érvényes– a szezonbérlet névreszóló és nem ruházható át más személyre
  • a NEM RENDELTETÉSÜK szerint használt bérletek MINDEN ESETBEN VISSZAVONÓDNAK

A projektben résztvevő minden egyes pályánál igyekeznek a sízésen kívül is különleges szórakozást és kikapcsolódást nyújtó kiegészítő tevékenységeket biztosítani, hiszen a cél a környékbeliek délutáni és hétvégi síztetésén túlmenően a többnapos szállóvendégek megszerzése.