Készülődés a 2015-2016-os síidényre

IMAG3073Vidékünkre beköszöntött az új tél. A megye magasabban fekvő övezeteiben már havazott is. A Hargita-hegységben és a Görgényi havasokban 1200 méteres magasság felett 50-60 cm hó hullott a síző társadalom nagy örömére. Az itt elhelyezkedő sípályák már készülnek az új téli szezonra.

Múlt hétvégén sikerült megnyitni a Madarasi Hargitai pályákat és a hargitafürdői Csipike pályát. A hóágyúk minden pályán „csőre vannak már töltve”, de sajnos a hőmérséklet nem elég alacsony a hatékony üzemeltetésükhöz. Eddig csak két éjjel lehetett fújatni a havat, és nappal egyáltalán nem.
A Hargita sírégióbam a Bucsin-tetőn indulhat legelébb a sízés. A Havas Bucsinon a sízők nagy örömére már most hétvégén, azaz december 19.-én, szombaton meglesz a szezonnyitás. A meredekebb Bogdán pályán nem elég a természetes hó, de két napja már megkezdődött a hóágyúzás, és ha pár napot még kitart a hidegebb időjárás, a hétvégén itt is megindulhat a sízés. Az alacsonyabban elhelyezkedő gyergyócsomafalvi Veresvirág illetve a homoródfürdői Lobogó pályákon a felszerelések üzemképesek. Működtetőik a havazást várják, vagy legalább a hideget, hogy mesterséges hóval boríthassák be a pályáikat.

Szeretettel várunk minden sízőt, kicsiket, nagyokat, családokat, sportolókat, nyugdíjasokat egyaránt a Hargita sírégióban a 2015-2016-os síidényben. Kellemes időtöltést, jó pihenést és jó szórakozást kívánunk minden idelátogatónak.

Csíkszereda, 2015. december 17.